Задължително трябва да се подобри преподаването в автошколите, мерките да бъдат

...
Задължително трябва да се подобри преподаването в автошколите, мерките да бъдат
Коментари Харесай

Мощните коли стават все по-достъпни за българите, глобите не ги плашат

Задължително би трябвало да се усъвършенства преподаването в автошколите, ограниченията да бъдат строги за шофьори, употребили алкохол и наркотици, а средствата от глоби да се влагат в инфраструктура и пътна сигурност.

Да не търсим сензация при всяка шокираща злополука и занапред да се чудим какви ограничения да вземаме, а да стартираме още от възпитанието на децата.

Това разяснява пред БНР - Радио София автоспециалистът Филип Лазаров (bri4ka.com). По думите му произшествия с отнети животи у нас се случват на 6 месеца. Веднага стартира да се приказва за повдигане на глобите, само че не в това е казусът.

" Хората със скъпи коли няма да се уплашат от размера на глобите. Плащат си и не престават. Колите към този момент са съвременни и бързи, мощните стават все по-достъпни. Проблемът не е в тях. Трябва да стартираме от възпитанието на децата – да ги научим по какъв начин да пресичат, по какъв начин да карат колело и тротинетка, да играят с топка, по-късно – да карат автомобил. Ако в този момент се стартира, ще имаме резултат след 20 години ", акцентира Лазаров.

По думите му, в България няма задоволително полигони и нито една писта, където още до момента в който се образоват, младежите да усетят скоростта и разликите. Дори 5 до 7 км/час повече може да коства човешки живот. Инфраструктурата е по-важна от глобите.

" Толкова ли не могат да изолират локви, с цел да не се образува аквапланинг. Не се вижда маркировка, няма светофари, няма знаци. Трябва да се спрат от придвижване по улиците неизправните коли. Да ограничим пандемията с телефоните – те разсейват и физически, и душевен и прочувствено. Въпросът не е да излъжеш, с цел да не те глобят, а да пазим човешкия живот. Готино е да не караш пил и да пътуваш с колан ", акцентира специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР